The Energy Movement Trip X Making Waves

Op zaterdag 3 juni gaven Revé Terborg - Movement Guider en Lucinda Wessels - DJ/Music Guider, The Energy Movement Trip bij het Making Waves event van Vlag van Compassie. Dit vond plaats in de super coole loods van Nieuw Dakota op de NDSM-werf.

Het thema was verbinding en compassie. Wat betekent compassie? Is dat een bepaald gevoel naar jezelf toe of meeleven met de ander?

Wij, van The Energy Movement, geloven dat een goede verbinding met anderen pas ontstaat als je een goede verbinding met jezelf hebt. Zelfcompassie, zelfliefde, zelfbegrip en zelfacceptatie zorgen ervoor dat je vanuit liefde en overvloed geeft aan de ander en niet uit angst of schuldgevoel. Naar die zelfliefde brengen wij de mensen graag met de Energy Movement Trip. Je eigen plezier staat op nummer één en je zal merken dat jouw energie de ruimte en de mensen om je heen ‘uplift,’ puur door jouw blijdschap. En dat is volgens ons het mooiste kado dat je aan iemand kan geven: als je iemand ziet dansen in de club die helemaal in z’n eigen flow zit, helemaal verbonden is met de muziek, die het niks kan schelen wat anderen van hem of haar vinden; willen we dat dan niet stiekem ook? Vreugde is aanstekelijk en wat is het tof als je iemand kan inspireren ook zijn eigen dans te doen. 

Dit is voor ons een vorm van Making Waves! Creating Waves of joy and happines through dance! We zijn blij geparticipeerd te hebben op de Wave van dit evenement waar we anderen mee hebben kunnen nemen op hun eigen Wave. 

We pastten onze dj-set en movement-begeleiding op het thema Waves en water. Heerlijke elektronische nummer die ons deden denken aan het vloeien van water lieten ons de lekkerste golvende bewegingen maken in ons lichaam, in de ruimte en met mekaar. Alle deelnemers kregen een moment waar ze helemaal hun eigen move mochten maken op de muziek, die de rest vervolgens nadoet. Zo konden we even voelen hoe het is om als die ander te bewegen, tegelijkertijd zagen we ook dat iedereen net een andere manier heeft van het doen van diezelfde beweging, dus blijft het toch altijd je eigen interpretatie van de beweging die de ander doet. Je kan je door deze oefening dus voorstellen hoe het is om als de ander te zijn, maar daardoor voel en zie je meteen ook de uniekheid van jouw eigen wezen. Hierdoor zeggen we nogmaals, wat een kado is het, dat compassie ons kan geven! 

Tijdens Waves On Air, ook een onderdeel van het Making Waves event interviewde radiomaakster Fabiola Meerman, Revé Terborg voor Amsterdam FM over haar bijdrage aan het evenement en over haar drijfveren en passie voor de The Energy Movement in zijn geheel! Hier te beluisteren via Soundcloud: 
https://soundcloud.com/fabiola-veerman/sets/waves-on-air-vanuit-nieuw-dakota

Hieronder een review van één van de aanwezigen over de Energy Movement Trip:
Op de avond van Making Waves nam Reve Terborg het initiatief en trok haar schoenen uit, de beats van Lucinda Wessels volgde. Een groep mensen die elkaar nog maar net ontmoet had, keek elkaar diep in de ogen aan. Een voor een kwamen we dichter bij de grenzen van de muziek, ons lichaam en elkaar. Ogen dicht, ogen open, in deze cyclus van eb naar vloed. Wij zijn samen vol geworden, vol van warmte, beweging en energie, de dag begint opnieuw.

Kunstenares Rini Hurkmans die de Vlag van Compassie maakte schreef een manifest die ook heel mooi aansluit bij de missie van The Energy Movement, hieronder te vinden in de foto’s van de Trip tijdens het event. Meer informatie over het prachtige kunstwerk en initiatief van Vlag Van Compassie is te vinden op www.flagofcompassion.nl